2014. augusztus 6., szerda

Paleo szilvásgombóc

Hozzávalók:

 1 db hokkaido tök( kb. 1 kg nyersen)  10 db gombóc lett szép nagyok
 4 evőkanál nyílgyökér liszt
 4 púpozott evőkanál mandula őrlemény
 4 púpozott evőkanál tápioka liszt
 2 csapott teáskanál konjac liszt makad
10 db érett szilva (nem volt több sajnos)
 1 db tojás
 csipet só
 Szóráshoz:

 6 evőkanál makadámdió liszt
 őrölt fahéj
inulin  ízlés szerint
 


 Elkészítése:

 A hokkaido tököt jól megmossuk,pucoljuk magházát eltávolítjuk,kockára vágjuk,enyhén sós vízben feltesszük főni.Közben a szilvát megmossuk és szárazra töröljük.Amikor a tök megfőtt,burgonya nyomóval megtörjük majd kanállal adagoljuk hozzá az összekevert liszteket, mellyel lazán összekeverjük,nyomkodjuk.nem szabad gyúrni.Pontosan nem tudom megadni a lisztek mennyiségét mivel közepes keménységű tésztát kell kapnunk.Ha már lisztes a hokkaido tök a közepére beleütjük a tojást összekeverjük a tésztával.Ha szükséges még adunk hozzá a lisztből.A tésztából egyforma adagokat csinálunk,kézzel meglapogatjuk  körformára és a közepére rakjuk a magos szilvát (anyukám így csinálta)  Forrásban lévő vízbe rakjuk a kész gombócokat lefognak süllyedni az edény aljára óvatosan fakanállal megmozgatjuk.Amikor feljönnek a víz tetejére készen van,Szűrőkanállal darabonként kiszedjük és a makadámdió lisztbe forgatjuk ,az edényt szoktam forgatni és így hempergetem meg a gombócokat. Fahéjas porított Xukorral tálaljuk.Jó étvágyat ! A tésztából nudlit is lehet sodorni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése