Hozzávalók:
1 db hokkaido tök( kb. 1 kg nyersen) 10 db gombóc lett szép nagyok
4 evőkanál nyílgyökér liszt
4 púpozott evőkanál mandula őrlemény
4 púpozott evőkanál tápioka liszt
2 csapott teáskanál konjac liszt makad
10 db érett szilva (nem volt több sajnos)
1 db tojás
csipet só
Szóráshoz:
6 evőkanál makadámdió liszt
őrölt fahéj
inulin ízlés szerint
Elkészítése:
A hokkaido tököt jól megmossuk,pucoljuk magházát eltávolítjuk,kockára vágjuk,enyhén sós vízben feltesszük főni.Közben a szilvát megmossuk és szárazra töröljük.Amikor a tök megfőtt,burgonya nyomóval megtörjük majd kanállal adagoljuk hozzá az összekevert liszteket, mellyel lazán összekeverjük,nyomkodjuk.nem szabad gyúrni.Pontosan nem tudom megadni a lisztek mennyiségét mivel közepes keménységű tésztát kell kapnunk.Ha már lisztes a hokkaido tök a közepére beleütjük a tojást összekeverjük a tésztával.Ha szükséges még adunk hozzá a lisztből.A tésztából egyforma adagokat csinálunk,kézzel meglapogatjuk körformára és a közepére rakjuk a magos szilvát (anyukám így csinálta) Forrásban lévő vízbe rakjuk a kész gombócokat lefognak süllyedni az edény aljára óvatosan fakanállal megmozgatjuk.Amikor feljönnek a víz tetejére készen van,Szűrőkanállal darabonként kiszedjük és a makadámdió lisztbe forgatjuk ,az edényt szoktam forgatni és így hempergetem meg a gombócokat. Fahéjas porított Xukorral tálaljuk.Jó étvágyat ! A tésztából nudlit is lehet sodorni.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése