2014. augusztus 4., hétfő

Carbona spagetti

 Hozzávalók:

 20 dkg hasaalja szalonna
 Szósz:
 200 gr ToTu krém
 10 dkg főzött tojássárgája rúd
  2 db tojás
  10 dkg parmezán sajt (opcionális)
  só ízlés szerint
  fehérbors ízlés szerint
 2-3 dkg Cheddar sajt  reszelve-(Opcionális)

 Elkészítése:

 A szósz hozzávalóit a sajt kivételével ,késes aprítóban krémes állagúra dolgozzuk, majd összekeverjük a sajttal,és  a szalonnával ha megsült .
 A hasaalja szalonnát kb: 1 cm darabokra vágjuk.(bármilyen húsos szalonna jó nekem ez volt itthon) Egy serpenyőben a szalonnát zsiradék hozzáadása nélkül pirosra pirítjuk.A tésztát folyó víz alatt többször átmossuk,szűrőben jól lecsepegtetjük, enyhén sós forrásban lévő vízbe rakjuk párpercig főzzük,leszűrjük és gyorsan összeforgatjuk a szósszal.A szalonnából szórunk a tetejére és Cheddar -sajtot reszelünk rá. Krémesen bevonja a szósz a tésztát,melegen azonnal fogyasszuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése