50 dkg főtt hokkaido tök krumpli nyomon áttörve
6 db tojás
4 evőkanál Xukor zero
3 púpozott evőkanál mandula őrlemény
2 púpozott evőkanál nyílgyökér liszt
2 kávés kanál konjac liszt
5 evőkanál dióliszt ( vagy 10 dkg darált dió)
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 teáskanál aszkorbinsav
1 teáskanál szódabikarbóna
baracklekvár a lapok töltéséhez
1 evőkanál őrölt Xukor zero a szóráshoz
Elkészítés:
A hokkaido tököt jól megmossuk,pucoljuk magházát eltávolítjuk,kockára vágjuk,enyhén sós vízben feltesszük főni.Ha megfőtt krumplinyomóval átnyomjuk.
A 6 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszteket, , a hokkaido tököt, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük.(175 fokon) A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk, a lapokat megkenjük lekvárral, megszórjuk porcukorral és kockára vágjuk.Bármilyen krémmel tölthetjük(citromkrémmel nagyon finom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése