2014. augusztus 12., kedd

Hokkai pite (Paleo)

50 dkg főtt hokkaido tök krumpli nyomon áttörve
 6 db tojás
 4 evőkanál Xukor zero
 3 púpozott evőkanál mandula őrlemény
 2 púpozott evőkanál nyílgyökér liszt
 2 kávés kanál konjac liszt
  5 evőkanál dióliszt ( vagy 10 dkg darált dió)
 1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
 1 teáskanál  aszkorbinsav
 1 teáskanál szódabikarbóna
 baracklekvár a lapok töltéséhez
 1 evőkanál  őrölt Xukor zero a szóráshoz

Elkészítés:

A hokkaido tököt jól megmossuk,pucoljuk magházát eltávolítjuk,kockára vágjuk,enyhén sós vízben feltesszük főni.Ha megfőtt krumplinyomóval átnyomjuk.
A 6  tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszteket, , a hokkaido tököt, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt  nagy gáztepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük.(175 fokon) A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk, a lapokat megkenjük lekvárral, megszórjuk porcukorral és kockára vágjuk.Bármilyen krémmel tölthetjük(citromkrémmel nagyon finom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése