Hozzávalók:
3 db hokkaidó tök
20 dkg ToTu
3 db tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja
3 evőkanál Xukor zero
2 csapott evőkanál konjac liszt
3 púpos evőkanál mandula őrlemény
3 púpos evőkanál kókuszliszt
3 púpos evőkanál nyílgyökér liszt
3 púpos evőkanál tápioka liszt
Szóráshoz:
15 dkg darált dió
3-4 evőkanál porított Xukor zeró
6-8 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
A hokkaidó tököt jól megmossuk,a magokat eltávolítjuk és megpucoljuk.Enyhén sós vízben puhára főzzük majd turmixoljuk,hűlni hagyjuk. A Totut a tojá sárgájával,kókuszolajjal késes aprítóban krémes állagúra dolgozzuk.. A magliszteket átszitáljuk jól összekeverjük a többi hozzávalókkal.Majd ráöntjük a nedves hozzávalókat kézzel kidolgozzuk a tésztát,ha szükséges tápioka liszttel megszórjuk,egy lágy tapintású tésztát kapunk,Letakarjuk és 20 percig pihentetjük "kelesztjük". Lisztezett felületen kinyújtjuk közepes szaggatóval kiszaggatjuk,egy kb 24 cm torta formát kókuszolajjal kikenünk,a tálkában előkészítjük a diót és a porított Xukor zerót,a másik tálkában az olvasztott kókuszolajat, a tésztákat először a kókuszolajban majd a cukros dióban megforgatjuk,majd a formába rakjuk de nem szorosan addig folytatjuk amíg a tésztából van.A tetejére a kimaradt diót rászórjuk. Egy kicsit újra pihentetjük,közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb:_40 perc alatt készre sütjük. tűpróba. Ha szükséges félidőben fóliával letakarjuk.
Vaníliasodó:
25 dkg főzött tojássárgája rúd
Xukor zero ízlés szerint
vanília( saját készítésű)
200 ml kókuszkrém
Elkészítése:
A hozzávalókat krémes állagúra turmixoljuk. és a vaníliasodóval leöntve tálaljuk az aranygaluskát.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése