2014. július 24., csütörtök

Aranygaluska hokkaidó tökkel

 Hozzávalók:

 3 db hokkaidó tök
 20 dkg ToTu
 3 db tojássárgája
 1/2 citrom reszelt héja
 3 evőkanál Xukor zero
 2 csapott evőkanál konjac liszt
 3 púpos evőkanál mandula őrlemény
 3 púpos evőkanál kókuszliszt
 3 púpos evőkanál nyílgyökér liszt
 3 púpos evőkanál tápioka liszt 
 6 evőkanál kókuszolaj
1 tasak instant élesztő

 Szóráshoz:

15 dkg darált dió
 3-4 evőkanál porított Xukor zeró
 6-8 evőkanál kókuszolaj

 Elkészítése:

A hokkaidó tököt jól megmossuk,a magokat eltávolítjuk és megpucoljuk.Enyhén sós vízben puhára főzzük majd turmixoljuk,hűlni hagyjuk. A Totut a tojá sárgájával,kókuszolajjal késes aprítóban krémes állagúra dolgozzuk.. A magliszteket átszitáljuk jól összekeverjük a többi hozzávalókkal.Majd ráöntjük a nedves hozzávalókat  kézzel kidolgozzuk a tésztát,ha szükséges tápioka liszttel megszórjuk,egy lágy tapintású tésztát kapunk,Letakarjuk és 20 percig pihentetjük "kelesztjük". Lisztezett  felületen kinyújtjuk közepes szaggatóval kiszaggatjuk,egy kb 24 cm torta formát kókuszolajjal kikenünk,a tálkában előkészítjük a diót és a porított Xukor zerót,a másik tálkában az olvasztott kókuszolajat, a tésztákat először a kókuszolajban majd a cukros dióban megforgatjuk,majd a formába rakjuk de nem szorosan addig folytatjuk amíg a tésztából van.A tetejére a kimaradt diót rászórjuk. Egy kicsit újra pihentetjük,közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb:_40 perc alatt készre sütjük. tűpróba. Ha szükséges félidőben fóliával letakarjuk.


 Vaníliasodó:

 Xukor zero ízlés szerint
  vanília( saját készítésű)
 200 ml kókuszkrém

  Elkészítése:

 A hozzávalókat krémes állagúra turmixoljuk. és a vaníliasodóval  leöntve tálaljuk az aranygaluskát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése