2014. július 23., szerda

Megkelt a tésztám


Hozzávalók:
 2 db  hokkaidó tök ( kb 40 dkg)
30 dkg ToTu   
2 csapott evőkanál  konjac liszt
6 púpozott evőkanál mandula őrlemény
6 púpozott evőkanál nyílgyökér liszt
4 púpozott evőkanál tápióka liszt + a szóráshoz nem mértem
2 db  tojás
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 tasak instant élesztő
4 evőkanál kacsazsír

Tejföl:
 2 evőkanál ToTu krém extra,
pici citromlé
fokhagymapor (aki szereti)
10 dkg reszelt sajt-( Grana Padana -opcionális) 

Az összes hozzávalót a sajt kivételével- összekavarjuk a lángosra kenjük , reszelt sajttal megszórjuk.
Elkészítése:
A hokkaidó tököt megmossuk,a magokat eltávolítjuk, kockára vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük és  turmixoljuk. hagyjuk langyosra hűlni.A tojásokat,ToTut, sót, fokhagymát,kacsazsírt késes aprítóba  3-4 percig  krémes állagúra dolgozzuk.Egy  tálban az élesztőt és a  száraz hozzávalókat jól összekeverjük. Ráöntjük a nedves hozzávalókat. Összegyúrjuk, ha szükséges akkor tápioka liszttel megszórjuk amíg a kezünkre már  nem tapad,  meleg helyen kb duplájára kelesztjük, lisztes deszkán 2 cm-es vastagra nyújtjuk, majd kézzel bucikat szakítunk belőle. 15-20 percig pihentetjük, egy mély serpenyőbe az olajat felforrósítjuk és a tésztabucikat kezünkkel széthúzzuk,lapogatjuk majd mindkét oldalát pirosra sütjük.   tejföllel, reszelt sajttal kínáljuk.

Magas karotin- és vitamintartalma miatt kedvező az antioxidációs hatása, ezáltal fogyasztása csökkenti a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. A Japán sütőtök C-vitaminban gazdag és magas szénhidráttartalma miatt tápláló étel. Fehérje-, rost-, és zsírtartalma elenyésző, annál több benne az ásványi- és vitamin anyag. Számottevő mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitaminokat, folsavat és pantoténsavat.A Hokkaidó, vagy más néven japán sütőtök igazi különlegesség, a tökfélék családján belül igazán édes ízével tűnik ki.Alkalmas levesnek, pürének, sült töknek és tölteni is kiváló. A megsütött tök héja is elfogyasztható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése