2014. július 27., vasárnap

Paleolit pogácsa

 200 gr ToTu- krém
 2 teáskanál konjac liszt
 10 dkg Jászvaj( gee- tisztított vaj)
 6 púpozott evőkanál mandula őrlemény ha nincs mandulaliszt akkor + 3 ek)
 3 púpozott evőkanál mandulaliszt ( maradék volt csak azért raktam hozzá)
 3 púpozott evőkanál tápioka liszt (Szendi Gábor szerint megengedett a paleoban)
 2 db tojássárgája + 1 db a kenéshez
 2 teáskanál Himalaya só
 1 tasak Haas instant  gluténmentes élesztő (Mezei Elmira szerint használható)
 1 teáskanál Xukor zero
 10 dkg reszelt Grana Padana sajt+ a szóráshoz (opcionális)
reszelt sajt helyett ízlés szerint napraforgó vagy szezámmaggal is díszíthetjük a pogácsákat.

 Elkészítése:


A magliszteket átszitáljuk,majd a száraz hozzávalókat összekeverjük.A  Geevel összemorzsoljuk,.hozzáadjuk a tojásokat.a Totu krémet.a sajtot a tésztát össze gyúrjuk. kb 15 percig pihentetjük.Egyforma gombócokat csinálunk.( fagyi kanállal adagoltam- nem nyújtottam) Tenyerünkkel  megsodorjuk, a felvert tojással megkenjük,reszelt sajttal meghintjük. .Előmelegített sütőben légkeveréses 180 fok kb: 10 percig sütjük,majd 160 fokon  Kb: 25-30 percig )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése