200 gr ToTu- krém
2 teáskanál konjac liszt
10 dkg Jászvaj( gee- tisztított vaj)
6 púpozott evőkanál mandula őrlemény ha nincs mandulaliszt akkor + 3 ek)
3 púpozott evőkanál mandulaliszt ( maradék volt csak azért raktam hozzá)
3 púpozott evőkanál tápioka liszt (Szendi Gábor szerint megengedett a paleoban)
2 db tojássárgája + 1 db a kenéshez
2 teáskanál Himalaya só
1 tasak Haas instant gluténmentes élesztő (Mezei Elmira szerint használható)
1 teáskanál Xukor zero
10 dkg reszelt Grana Padana sajt+ a szóráshoz (opcionális)
reszelt sajt helyett ízlés szerint napraforgó vagy szezámmaggal is díszíthetjük a pogácsákat.
reszelt sajt helyett ízlés szerint napraforgó vagy szezámmaggal is díszíthetjük a pogácsákat.
Elkészítése:
A magliszteket átszitáljuk,majd a száraz hozzávalókat összekeverjük.A Geevel összemorzsoljuk,.hozzáadjuk a tojásokat.a Totu krémet.a sajtot a tésztát össze gyúrjuk. kb 15 percig pihentetjük.Egyforma gombócokat csinálunk.( fagyi kanállal adagoltam- nem nyújtottam) Tenyerünkkel megsodorjuk, a felvert tojással megkenjük,reszelt sajttal meghintjük. .Előmelegített sütőben légkeveréses 180 fok kb: 10 percig sütjük,majd 160 fokon Kb: 25-30 percig )

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése